Máte dotaz? +420 608 074 901 (Po - Pá 8.30 - 16.00)

Otázky a odpovědi

Nový dotaz…


Dobrý den, potřebuji nové zimní pneumatiky a rozhodl jsem se koupit si Nokian WR D3 205/55/R16 XL 94. Rychlost nízká, protože mi auto víc jak 150 nejede. Takže o index ani moc nejde. Potřebuji 4ks. S tím, že by mely být vyrobeny v letošním roce. Už jsem si jednou pořídil pneumatiky a byly 2 roky staré. Jakou cenu máte u těchto pneumatik? Děkuji Šmarda

Odpověď:

Dobrý den pane Šmardo,

bohužel ro letošní rok nemáme zimní Nokian v rozměru 205/55 R16 v dezénu WR D3 (zatím ani WR D4) v zesíleném provedení zatím v nabídce. Tj. s indexem nosnosti 94 aktuálně máme aktuálně pouze Nokiany s dezénem WR A3.

Co se týká roku výroby, není problém zadat při případné objednávce požadavek na datum výroby a my Vás budeme následně kontaktovat, nicméně je docela možné, že v některých rozměrech nebudeme schopni dodat pneuamtiky s rokem výroby 2015, neboť výrobní cyklus u jednotlivých výrobců je plánován na dlouho dobu dopředu a je tedy možné, že zrovna Vás rozměr se mohl pro zimní sezónu 2015 vyrábět řekněme v říjnu 2014. Zde si ještě neodpustím zmínit fakt, který bohužel dílem díky neznalosti některých žurnalistů a touze po skvělém titulku bývá zcela opomenut a to sice, že požadavky ohledně staří pneumatik jsou bohužel zcela zbytečné, neboť pneumatika začíná "stárnout" až v okamžiku, kdy začne být vystavena provozním podmínkám (zejména změna venkovních teplot, vlhkost a světlo) . Tj. nově vyrobená pneumatika při správném skladování neztrácí nic na svých vlastnostech několik let a dle prohlášení renomovaných výrobců mohou být pneumatiky do staří pěti let prodávány jako nové (ovšem právě díky mediální masáži jsou obvykle penumatiky starší dvou let označeny rokem výroby, alespoň my to tak děláme).

S přáním pěkného dne

Michal Soukup

PNEU SOUKUP s.r.o.

http://www.PneuSoukup.cz/

Zpět na otázky a odpovědi