Máte dotaz? +420 608 074 901 (Po - Pá 8.30 - 16.00)

Otázky a odpovědi

Nový dotaz…


Dobrý deň, kúpil som 4 kolesá Nokian WR A3 215/55 R16 97H XL. Pneumatiky na diskoch sú namontované na disku jedným smerom pravé aj ľavé. Zaujímalo by ma, či je jedno akým smerom je pneumatika namontovaná. Či sa rozdeľuje pravá a ľavá otočením peneumatiky, alebo je univerzálna. Ďakujem za informáciu.

Odpověď:

Dobrý den ,

moderní asymetrické dezény nerozlišují "pravou" a "levou" a nasazují se podle popisku "outside resp. inside" takže stačí zkontrolovat uvedený popisek zda je nasazený na správné straně disku. Pokud máte asymetrickou pneumatiku poprvé, tak Vám může takové nasazení na vůz připadat nelogické, nicméně je plně funkční. V poslední době se k asymetrickým dezénům přiklánějí stále častěji všichni renomovaní výrobci (např. vítěz vetšiny letních testů Pirelli s dezénem P7 Cinturato) , kteří ve svých laboratořích dezény neustále inovují a zdokonalují a asymetrické dezény jsou v tuto chvíli již běžněji používané než směrové (alespoň dle našich letošních prodejů)

Nicméně pokud Vás moje odpověď neuspokojí, tak Vám můžeme ještě doporučit pročtení tohoto fóra, kde se asymetrický dezén a jeho správné nasazení řeší již poměrně dlouho - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=8567&st=0&sk=t&sd=a , ale opravdu se není třeba bát, mám na autě na zimu starší asymetrický dezén WR G2 a jsem s nimi maximálně spokojený ;-)

S přáním pěkného dne

Michal Soukup

PNEU SOUKUP s.r.o.

http://www.PneuSoukup.cz/

Zpět na otázky a odpovědi